Finanční analýza podniku - Kaplanová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem práce je vyhodnotit vývoj finanční situace vybraného podniku, identifikovat případné zdroje neefektivnosti a navrhnout opatření pro jejich eliminaci. Teoretická část je orientována na hlavní cíle, předmět a metody finanční analýzy. Praktická část se zabývá analýzou vybraného podniku na základě účetní závěrky pomocí horizontální a vertikální analýzy, analýzy rozdílových a poměrových ukazatelů, rozkladem rentability vlastního kapitálu, predikčními a diagnostickými modely. Hodnoty vybraných ukazatelů jsou dále porovnávány s podniky ze stejného odvětví.
Financial analysis of the company
Keywords: finanční analýza; horizontální a vertikální analýza; rozdílové ukazatele; poměrové ukazatele; predikční modely; financial analysis; horizontal and vertical analysis; differential indicators; ratio indicators; prediction models