Péče o hroby v České republice - Novotný, Jana (Jihočeská univerzita, 2014)
HEJNÁ, J., Péče o hroby v České Republice. České Budějovice 2014. Bakalářská práce. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Teologická fakulta. Katedra teologických věd. Vedoucí práce M. Vlčková., Práce se zabývá péčí o hroby v České republice. Teoretická část pojednává o pohřbívání v minulosti s propojením do současnosti. Dále popisuje průběh rituálů při zacházení s tělem mezi smrtí a pohřbením. Zaměřuje se na hřbitovy, jak vypadaly dříve a jak vypadají nyní. Do praktické části patří dotazníkové šetření, které jsem vytvořila na základě otázek položených referentům, následně zpracovala a po vyřknutí hypotéz porovnala s výsledky z dotazníků.
Grave maintenance in the Czech Republic
Keywords: péče o hrob; pohřbívání; hřbitovy; úcta; taking care of the grave; burial; cemeteries; respec