Druhá světová válka v současných německých učebnicích na druhém stupni základních škol a nižších stupních gymnázií - Beneš, Martin (Jihočeská univerzita, 2014)
Obsahem bakalářské práce je analýza učebnic dějepisu ve Spolkové republice Německo. V jednotlivých učebnicích bude analyzována problematika 2. světové války ve vztahu k výuce na příslušném stupni školy dané země. Hlavním cílem práce je zmapovat dosud nezpracovanou problematiku, která se v závislosti na RVP jeví jako mimořádně aktuální. Práce analyzují, jakým způsobem je ţákům problematika druhé světové války předkládána, kde a jak se jí učebnice věnují, do jakých podrobností ji představují, jaké metody prezentace volí atd. Současně se práce soustředí na rozdíly v pojetí a v přístupu německých učebnic, zejména na jejich teoretické a praktické pozadí.
World War II in present German textbooks of primary and grammar schools
Keywords: druhá světová válka 1939-1945; Německo; učebnice dějepisu; WorldWar II 1939-1945; Germany; History text books