Dědičné poruchy zdraví psů - Zerzánková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2016)
Tématem této bakalářské práce je genetika psů se zaměřením na dědičné choroby u psů. V úvodu se seznámíme s obecnými informacemi o psech, které se týkají jejich vývoje, domestikace a šlechtění. Dále je uveden stručný přehled rozdělení psích plemen podle FCI, vysvětlení pojmů zdraví a nemoc a informace o obecné genetice a genetice psů. Do této bakalářské práce bylo vybráno několik plemen psů. U těchto plemen byly popsány poruchy, které jsou pro daná plemena specifická. V závěru jsou zmíněny rady pro chovatele psů.
Genetic disorders of dogs
Keywords: pes; genetika; dědičná choroba; dog; genetics; genetic disorder