Pohled studentů zdravotně orientovaných oborů ZSF JU na sociální pracovníky - Kaiserová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2020)
Sociální pracovník během své práce spolupracuje v multidisciplinárním týmu, kde se setkává s odborníky z jiných oborů. Bakalářská práce je zaměřena na osobnost sociálního pracovníka a jeho percepci budoucími odbornými pracovníky multidisciplinárního týmu, tedy studenty zdravotnických oborů na ZSF JU. Teoretická část práce se skládá z kapitol popisující sociální práci, osobnost sociálního pracovníka a kompetence potřebné k výkonu povolání spolu se specifickými činnostmi spojenými s profesí sociálního pracovníka. Výzkumná část má za cíl zjistit, jak studenti Zdravotně sociální fakulty JU vnímají sociální pracovníky, jaké vlastnosti jim přisuzují a zda mají rozhled v terminologii sociální práce. Výzkum byl proveden pomocí kvantitativní strategie, za využití dotazníkové techniky sběru dat. Výsledky výzkumu mohou využít studenti sociální práce jako ukazatel toho jak jsou sociální pracovníci vnímáni studenty jiných oborů.
Social workers from the point of view of students of health-oriented disciplines at FHSS USB
Keywords: sociální práce; sociální pracovník; percepce; student; social work; social worker; perception; student