Posouzení provozu motorových vozidel se vznětovými motory využívajícími systém přímého vstřikování paliva Common-Rail. - Šindelář, Jan (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá palivovým systémem Common-Rail. Smyslem této práce je vypracovat přehled vývoje systému vstřikování paliva. První část se věnuje popsání zvoleného palivového systému. Jsou zde popsány a vysvětleny všechny části tohoto systému. Je zde vysvětleno řízení vstřikování. Následně jsou popsány ostatní varianty provedení palivových systémů. V další části jsou popsány a rozděleny diagnostické přístroje a provedeno měření emisí a provozních hmot. V poslední části jsou provedeny ekonomické výpočty z hlediska ekonomicky provozu motorových vozidel. Práce také obsahuje vyhodnocení výsledků z měření a zjištění vhodnosti využití palivového systému na vozidle.
The assessment of the use of motor vehicles equipped with diesel engines using direct fuel injection of Common - Rail.
Keywords: Common-Rail; palivová soustava; vstřikování; vysokotlaké čerpadlo; diagnostika; Common-Rail; fuel system; injection; high-pressure pump; diagnostics