Malá společenství církve jako prostor pro náboženskou edukaci - Šídlová, Jana (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá problematikou malých společenství církve a jejich vztahem k náboženské edukaci - katechezi. Jsou zde navrženy tři ideální typy malých společenství v církvi: rodina, farnost a nefarní společenství. Vhodnými edukačními přístupy, které rozvíjí společenskou dimenzi křesťanství jsou náboženská výchova jako sdílená křesťanská praxe T. H. Grooma a mystagogie.
Small church communities as a space for religious education
Keywords: společenství; náboženská edukace; katecheze; mystagogie; sdílená křesťnaská praxe; community; communion; religious eduaction; catechesis; mystagogy; shared Christian praxis