Pojetí KOSMOS v Janově evangeliu - Liška, Jan (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce se zabývá otázkou, jak je v Janově evangeliu chápán pojem KOSMOS, který lze do češtiny přeložit jako ‚qsvět''. Zkoumá všechny verše v Janově evangeliu, ve kterých se o KOSMOS hovoří a samozřejmě i jejich kontext, který je nutný k pochopení zkoumaného pojmu. Cílem diplomové práce je určit, v jakém smyslu evangelista pojem KOSMOS používá.
Concept of KOSMOS in the Gospel of John
Keywords: KOSMOS; svět; víra; nevíra; věřící; nevěřící; soud; Bůh a svět; věřící a svět; Janovo evangelium; KOSMOS; the world; belief; disbelief; believers; unbelievers; judgement; God and the world; believers and the world; the Gospel of John