Individuální plánování v nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež - Mondspiegelová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na vývoj individuálního plánování v nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež. Práce má pouze teoretickou část, která je rozdělena do tří kapitol. Úvodní kapitola této práce je zaměřena na sociální službu nízkoprahového zařízení, na princip nízkoprahovosti, cílovou skupinu tohoto zařízení, na činnosti, které se zde realizují, a na postup, během něhož se zájemce o službu stává jejím uživatelem. Druhá kapitola obsahuje charakteristiku individuálního plánování, jeho procesu, lidských potřeb a osobního cíle uživatele a úlohu klíčového pracovníka v tomto procesu. Poslední kapitola se zaměřuje na vývoj individuálního plánování v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež Oráč a na představení hlavních změn, které v souvislosti s tímto vývojem nastaly a jejich prezentaci na konkrétních příkladech uživatelů tohoto zařízení.
Individual Planning in Low-Threshold Facilities for Children and Youth
Keywords: Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež; princip nízkoprahovosti; cílová skupina; individuální plánování; osobní cíl; lidské potřeby; klíčový pracovník.; Low-threshold facilities for children and young people; principle of low-threshold; target group; individual planning; personal goal; human needs; and key worker.