iBeacon - nová technologie v obchodě a cestovním ruchu - Křížová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této bakalářské práce je návrh možnosti využití technologie iBeacon pro konkrétní subjekt a následná kalkulace zavedení zmíněné technologie. Dílčím cílem je analýza technologie iBeacon, se zaměřením na odvětví obchodu a cestovního ruchu. V teoretické části je věnována pozornost popisu iBeaconu, analýze možností využití v obchodě a cestovním ruchu, včetně porovnání s ostatními technologiemi, přijímání inovací ze strany zákazníků a popisu některých technologií využívaných ve zkoumaných odvětvích. Praktická část se skládá z pěti případových studií. Na základě těchto informací je sestaven návrh zavedení technologie pro město Písek. Součástí práce je kalkulace vyčíslující náklady zavedení návrhu pro 1. rok a seznam potencionálních přínosů pro město.
iBeacon - New Technology in Retailing and Tourism
Keywords: mobilní aplikace; nízkoenergetické Bluetooth; společnost Apple; chytrá mobilní zařízení; turistický průvodce; navigace; mobile application; Bluetooth low energy; Apple company; smart phone; tourist guide; navigation