Transatlantická dohoda o obchodu a investicích (TTIP) - proces vyjednávání a schvalování v EU - Nováková, Petra (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce popisuje typy mezinárodních smluv EU a jejich proces vyjednávání a schvalování v EU a v České republice. Jako příklad byla vybrána Transatlantická dohoda o obchodu a investicích (TTIP).
The Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) - The process of negotiation and approval in the EU
Keywords: TTIP; mezinárodní smlouva; výlučné a sdílené pravomoci EU; TTIP; international treaty; exclusive and shared competences of EU