A Tale of Two First Nations in Canada: Surviving against Adversity - Houšková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2012)
Ve své bakalářské práci, nazvané Příběh dvou národů původních obyvatel Kanady: Přežít navzdory nepřízni osudu, se budu nejprve věnovat obecně historii původních obyvatel Kanady, a poté se zaměřím na dva odlišné národy. Objasním termíny používané k pojmenování těchto původních národů a to First Nations, Inuit a Metis, ale bude se soustředit jen na první zmíněné. Tato práce bude obsahovat historii Kanady vztahující se k přítomnosti prvních obyvatel a kolonizaci Kanady Evropany. V praktické části představím dva národy: Osoyoos a Mi'kmaq. Popíši historii a současnou situaci těchto národů a na základě toho porovnám jejich způsob života.
A Tale of Two First Nations in Canada: Surviving against Adversity
Příběh dvou národů původních obyvatel Kanady: Přežít navzdory nepřízni osudu
Keywords: Kanada; původní obyvatelé; rezidentní školy; Mi¨kmaq; Osoyoos; Canada; First Nations; residential schools; Mi¨kmaq; Osoyoos