Faktory ovlivňující odtokovou odezvu povodí na účinnou srážku - Drozdová, Martina (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku činitelů, které ovlivňují odtokovou odezvu z povodí. Obsahuje literární rešerši, která se zabývá hydrologickým cyklem, charakteristikami srážek, povrchovým odtokem a protipovodňovou a protierozní ochranou. Cílem práce je obecné zhodnocení faktorů, které nepříznivě ovlivňují odtok z povodí.
Factors affecting the runoff response of watersheds to precipitation
Keywords: srážky; odtok; faktory; protierozní a protipovodňová ochrana; precipitation; runoff; factors; erosion control and flood protection