Využití logaritmické a exponenciální funkce v různých vědních oborech - Krulec, Radek (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce je věnována praktickému využití logaritmické a exponenciální funkce v různých oborech. Cílem práce je prostudovat reálné situace, ve kterých se setkáváme s logaritmickými a exponenciálními závislostmi a vytvořit soubor aplikačních příkladů. Práce by měla ukázat, jak důležité místo zaujímá matematika v různých vědních oborech, a kde všude je jí potřeba.
The use of logarithmic and exponential functions in various disciplines
Keywords: aplikace; exponenciální funkce; logaritmická funkce; sbírka příkladů; application; exponential function; logarithmic function; collection of examples