Průvodce nástrahami předmětů každodenního života - Dočkálková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce "Průvodce nástrahami předmětů každodenního života." sestává ze dvou částí, a to teoretické a praktické. Teoretická část se zabývá životem a dílem Jana Švankmajera, a směry, které určují jeho tvorbu. Praktická část je ve věnována tvorbě autorské knihy, která slouží jako průvodce kuchyní pro děti předškolního, či mladšího školního věku.
The Guide to the pitfalls of daily objects
Keywords: surrealismus; dadaismus; Jan Švankmajer; film; fotografie; surrealism; dadaism; Jan Švankmajer; film; photography