Chataření v okolí Vodní nádrže Kamýk a Slapy - územní struktura, rozvojové problémy a jejich řešení - Vokrouhlík, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá chatařením v pásu podél vodní nádrže Kamýk a Slapy. Nejprve geograficky charakterizuje řešené území, následně uskutečňuje mapování chatových osad v terénu a jejich typizaci. V další fázi byly uskutečněny rozhovory s aktéry chataření chataři, pracovníky stavebních úřadů a obecních úřadů. Hlavním cílem bakalářské práce je analýza rozvojových problémů spojených s rekreačním zahrádkařením. Konkrétně se jedná např. o problémy typu: zajištění technické a dopravní infrastruktury, soužití mezi chataři navzájem, ale i s původními obyvateli, environmentální a krajinářské problémy atd.
Recreation in cabins around Kamýk and Slapy dams - teritorial structure, development problems and their solutions
Keywords: druhé bydlení; chataření; geografie rekreace; individuální rekreace; územní rozvoj; nádrž Slapy; geography of tourism; individual recreation; second housing; recreation in the cabins; development of teritory; Slapy dam