Event jako možnost komercializace kultury - Borovičková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce je zaměřena na to, jaký mají velké kulturní eventy vliv na komercializaci kultury. V případě této práce se bude jednat o kulturní akci Živá ulice, která se pořádá pod záštitou města Plzeň, jakožto součást projektu Plzeň 2015, který navazuje, na již proběhlý projekt Evropské hlavní město kultury. V úvodní části jsou definovány hlavní pojmy související s eventy, kulturou a komercializací. Praktická část práce je založena na dotazníkovém šetření. Hlavním cílem je na vybrané akci ukázat, jaký vliv má pořádání rozsáhlých projektů na vnímání kultury místního obyvatelstva či nerezidentů. Zároveň zda i nyní má celý projekt Evropské hlavní město kultury dopad na rozvoj kultury ve městě.
Event as a possibility of commercialization of culture
Keywords: kulturní eventy; komercializace kultury; Evropské hlavní město kultury; plzeňské eventy; cultural events; commercialization of culture; European Capital of Culture; events in Pilsen