Podpora cestovního ruchu na Borovansku - Škabradová, Iva (Jihočeská univerzita, 2008)
Hlavní cíl bakalářské práce, analýza složek primární a sekundární nabídky cestovního ruchu, analýza potřeb a požadavků návštěvníků, vyhodnocení přínosů a dopadů cestovního ruchu ve vybraném regionu se podařilo splnit. Dále byl zhodnocen význam regionu pro rozvoj cestovního ruchu a analyzován současný stav produktu cestovního ruchu. Z pohledu cestovního ruchu je Borovansko malá turistická destinace, proto nepatří k příliš navštěvovaným lokalitám. Rozvíjí se zde cykloturistika, pěší turistika a díky kvalitnímu životnímu prostředí má Borovansko vhodné předpoklady pro rozvoj hippoturistiky, která by mohla být přínosem pro rozvoj cestovního ruchu v tomto regionu. Borovansko je považováno za místo s řadou přírodních a kulturně-historických zajímavostí.
The support of tourism development in Borovansko
Keywords: cestovní ruch; destinace; podpora cestovního ruchu; turistický region Borovansko; primární nabídka cestovního ruchu; sekundární nabídka cestovního ruchu; tourism; destination; support of tourism development; tourism region of Borovansko; primary offer of tourism; secondary offer of tourism