Rizika mezinárodních obchodních transakcí - Mazanec, Roman (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem diplomové práce je se zaměřit na rizika spojená s obchodní činností se zaměřením na elektronickou činnost zkoumané firmy. V diplomové práci se řeší rizika ze širšího hlediska se snahou ukázat komplexní pohled na rizika mezinárodních obchodních transakcí, a to i z hlediska často přehlíženého. V teoretické části je poukázáno, že množství rizik, která mohou podnik zasáhnout, je nespočetné. V realitě navíc často fungují v různých kombinacích. Firma, která je zkoumána z hlediska rizik zároveň pociťuje riziko ze svého zkoumání, a proto je anonymizována.
Risks of international business transactions
Keywords: elektronická rizika; riziko; web; bezpečnost; electronic risks; risk; web; security