Financování nemovitosti - Brusová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2010)
Téma této diplomové práce je ''Financování nemovitosti''. Snahou práce je porovnat možnosti financování pořízené nemovitosti prostřednictvím stavebního spoření a hypotečního úvěru s cílem vyhodnocení nejoptimálnější formy financování nemovitosti pro daného klienta vyhovující jeho podmínkám. Teoretická část je věnována charakteristice forem financování pořízení nemovitosti, a to zejména charakteristice stavebního spoření a hypotečního úvěru, jejich legislativní úpravě, fázím stavebního spoření a vyřízení hypotečního úvěru. V praktické části práce jsou teoretická východiska aplikována se zaměřením na modelového zájemce o pořízení nemovitosti. Dále jsou popsány jednotlivé možnosti financování bydlení prostřednictvím stavebního spoření a hypotečních úvěrů, které nabízí vybrané instituce pro daného klienta, na základě kterých je provedena analýza nejoptimálnější formy financování nemovitosti.
Financing of the real property
Keywords: Nemovitost; Možnosti financování; Stavební spoření; Úvěr ze stavebního spoření; Překlenovací úvěr; Hypoteční úvěr; Real property; Possibilities of financing; Building savings; Building savings loan; Bridging loan; Mortgage loan