Finanční analýza vybraného podniku - Semrádová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce je zaměřena na zhodnocení finanční situace ve vybraném podniku, za období 2006 a 2007, pomocí ukazatelů finanční analýzy. Společnost je také srovnávána s jinými společnostmi. V práci byl popsán význam finanční analýzy pro podnik, zdroje dat pro finanční analýzu, kterými jsou rozvaha, výkaz zisku a ztráty a výkaz cash flow. Nakonec bylo uvedeno několik technik a metod finanční analýzy. K posouzení finanční analýzy byly použity poměrové ukazatele. Získané údaje byly vyhodnoceny a byla tak posouzena ekonomická situace podniku.
Financial analyse of choice company
Keywords: Rentabilita; Aktivita; Zadluženost; Likvidita; Profitability; Activity; Indebtedness; Liquidity