Vliv psychické zátěže a výživy na vývoj obezity u vysokoškoláků - Bílá, Veronika (Jihočeská univerzita, 2012)
Ve své diplomové práci jsem zjišťovala, zda psychická zátěž a z ní rezultující změny stravovacích zvyklostí u vysokoškoláků mohou mít vliv na vývoj obezity. Popisovala jsem rizikové faktory ovlivňující vznik obezity a definovala doporučení, jak tomuto onemocnění předcházet. V praktické části jsou vyhodnoceny výsledky výzkumu změn v oblasti stravování, případně dalších faktorů životního stylu, které mají vliv na rozvoj obezity u respondentů dvou skupin, a to studentů oboru zdravotní sestra prezenčního a kombinovaného studia Západočeské univerzity v Plzni, před a během zkouškového období. Z výsledků výzkumu vyplývají značné rozdíly v životním stylu respondentů obou sledovaných skupin v průběhu zkouškového období a mimo něj.
Influence of Stress and Nutrition on the Development of Obesity among College Students.
Keywords: obezita; stres; vysokoškolští studenti; výživa; zkouškové období; obesity; stress; university students; nutrition; examination period