Role úmluvy CITES v mezinárodním obchodě - Marešová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2021)
Práce se zabývá mezinárodním obchodem s ohroženými druhy volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin na základě úmluvy CITES. Vysvětluje pojem CITES, legislativu a instituce s tím spojené jak v rámci EU, tak na národní úrovni, povinnosti držitelů exemplářů CITES. Analyzuje specifické postupy dovozu a vývozu pro privátní osoby a zoologické zahrady při obchodování v rámci úmluvy se zaměřením na potřebná povolení a dokumenty.
The role of CITES agreement in international trade
Keywords: CITES; úmluva CITES; instituce CITES; exempláře CITES; CITES; CITES agreement; institutions CITES; CITES specimens