Příjmy zaměstnanců ze závislé činnosti z pohledu optimalizace daně z příjmů - Bartušková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem diplomové práce bylo vyhodnotit dopad zdanění peněžních a naturálních příjmů zaměstnanců pro zaměstnance i pro zaměstnavatele a navrhnout změny pro optimalizaci částky daně z příjmů. Teoretická část je věnována daním obecně, daňově uznatelným výdajům a nákladům zaměstnavatele a zaměstnaneckým benefitům. Praktická část je věnována příjmům zaměstnanců v Agropodniku Košetice, a.s. Jsou zde popsány jednotlivé benefity, které společnost poskytuje. Skutečnosti jsou zpracovány do tabulek a porovnávány. V závěru práce jsou popsány návrhy změn ve prospěch optimalizace částky daně z příjmů.
Employees' income from employment from the perspective of optimizing the income tax
Keywords: daň z příjmů; optimalizace; zákon; zaměstnanci; benefit; income tax; optimization; employee; benefit