Paliativní péče a její možnosti v pobytových službách pro seniory - Homolová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na možnosti poskytované obecné paliativní péče v pobytových službách pro seniory. Cílem bakalářské práce je zjistit, jaké principy aplikují pracovníci v pobytových službách pro seniory při poskytování obecné paliativní péče. Téma paliativní péče je velmi aktuální, protože stárnutí populace je čím dál tím značnějším jevem ve společnosti z důvodu nízké porodnosti a prodlužování naděje dožití.
Palliative care and its possibilities in residential services for seniors
Keywords: obecná paliativní péče; principy paliativní péče; pobytová služba pro seniory; koncepty péče; general palliative care; principles of palliative care; residential service for the elderly; care concepts