Technická řešení zabraňující střetu ptactva s transparentními a reflektivními plochami - Nosek, Michal (Jihočeská univerzita, 2021)
Předkládaná bakalářská práce je zaměřena na opatření proti střetu ptactva s transparentními a reflektivními plochami. Hlavní náplní práce je vyjmenovat a popsat vliv technických řešení v přirozené krajině, kde se ptactvo pohybuje. Soustřeďuje se především na protihlukové stěny, autobusové zastávky, prosklené dopravní prostředky a prosklené části budov.
Technical solutions to prevent birds from colliding with transparent and reflective surfaces
Keywords: Skleněné plochy; protihlukové stěny; zastávky; střet; náraz; ptáci; folie.; Glass surfaces; noise walls; stations; stop collisions; hit; birds; foil.