Systém profesní přípravy strážníků Městské policie Hlavního města Prahy a jeho zvláštnosti - Pavlovský, Jiří (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem práce je popsat systém výcviku Městské policie v Praze s návrhy možností zkvalitnění systému profesní přípravy, provést komparaci s pravidly výcviku policistů ČR. Součástí práce je charakteristika Obecní a Městské policie jako takové a Městské policie v Praze, rozčlenění výcviku v teoretické rovině a upozornění na některé aspekty praktického výcviku. Práce je zaměřena i na činnost Útvaru vzdělávání Městské policie hl.m. Prahy.
The system and special procedures for professional preparation for the Prague city police service