Návrh 3D modelu reálného ustájení skotu pro potřeby počítačových simulací - Malý, Vítězslav (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce je zaměřena na tvorbu 3D modelu reálného ustájení skotu, který bude dále sloužit pro počítačové simulace. Model je vytvářen podle předlohy vzorové stáje pro chov 300 dojnic. Jako podklady pro tvorbu modelu slouží výkresová dokumentace budovy stáje. Model stáje je vytvořen za pomoci 3D počítačového modelování. K tvorbě modelu byl využit program SolidWorks v bezplatné studentské verzi. Práce v rešeršní části představuje zásady welfare zvířat, druhy ustájení skotu, automatické systémy v chovu skotu a počítačové simulace. Praktická část pak obsahuje pracovní postup při tvorbě jednotlivých částí modelu a jejich následné sestavení v konečný model stáje.
Creation of 3D model of real cattle housing for needs computer simulations
Keywords: zemědělství 4.0; welfare; ustájení skotu; počítačové simulace; 3D modelování; agriculture 4.0; welfare; cattle housing; computer simulations; 3D modeling