Vliv krmných aditiv na konverzi živin a hmotnostní přírůstky masných křepelek - Papoušková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2022)
Náplní této diplomové práce bylo zpracování literárního přehledu k obecnému chovu japonských křepelek a provedení pokusu s cílem zjistit, zda vybraná kombinace prospěšných bakterií bude mít pozitivní vliv na konverzi krmiva, růst a zdravotní stav japonských křepelek. Do pokusu bylo zařazeno celkem 79 kusů japonských křepelek masného typu, z nichž 27 bylo umístěno v pokusných skupinách a zbylých 52 bylo ve skupinách kontrolních. Těmto skupinám byla po celou dobu odchovu zkrmována směs značky Energys Křepelka Mini. Ihned po vylíhnutí a dále každých 7 dní byla všechna zvířata vážena a tato data byla zaznamenána. Během celého pokusu byla také zaznamenávána data o denní spotřebě krmiva jednotlivých skupin. Ze všech pořízených dat byly následně vyvozeny výsledky. Bylo prokázáno, že námi zvolená kombinace probiotik neměla prokazatelný vliv na sledované parametry. Možné důvody těchto výsledků jsou podrobněji rozebrány v kapitole Výsledky a diskuze.
Influence of feed additives on nutrient conversion and weight gain meat quails
Keywords: křepelka; krmná aditiva; konverze živin; výkrm; quail; feeding additives; nutrient conversion; fattening