Zmapování doprovodné zeleně cestní sítě v daném území a návrh nové výsadby - Smržová, Dominika (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této práce bylo zmapování doprovodné vegetace na ploše jednoho katastrálního území. Pro tento účel bylo vybráno katastrální území Temelín, které se nachází v Jihočeském kraji, v okrese České Budějovice, 30 km severozápadním směrem od Českých Budějovic. Pro zmapování byla využita jako pomůcka ortofotomapa území. Nejdůležitějšími podklady byla data zjištěna při terénním průzkumu v daném území. Terénnímu průzkumu následovala digitalizace dat v programu ArcGis a kategorizace jednotlivých druhů vyskytujících se dřevin podle určený parametrů.
Mapping the accompanying green of road network in specific area and new set up proposal
Keywords: Doprovodná vegetace; dřeviny; mapování; Accompanying vegetation; trees; mapping