Vypovídací schopnost účetních výkazů pro management podniku - Hejtmánková, Klára (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem práce je analyzovat nedostatky vypovídací schopnosti účetních výkazů a navrhnout opatření, která tyto nedostatky budou minimalizovat. V teoretické části práce jsou popsány jednotlivé účetní výkazy a jejich nedostatky. Důraz je kladen především na rozvahu a výkaz zisku a ztráty. Je zde zmíněno i manažerské účetnictví. V praktické části je každý výkaz analyzován, jsou zde popsány nedostatky vypovídací schopnosti všech výkazů a návrhy, kterými je možné je minimalizovat. Pro zlepšení vypovídací schopnosti účetních výkazů pro management podniku byla provedena finanční analýza.
Presentation of the financial statements for the management of the company
Keywords: účetní výkazy; vypovídací schopnost; finanční analýza; financial statements; presentation; financial analysis