Šikana a jiné druhy diskriminace na pracovišti a právní prostředky jejího řešení - Tůmová, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá problematikou šikany a dalších druhů diskriminace na pracovišti a právní úpravou v rámci ČR. Cílem práce je navržení a doporučení k ochraně oběti dle právního řádu ČR a vymezení návrhů de lege ferenda k posílení práv šikanovaných zaměstnanců. Obsahem práce je analýza jednotlivých druhů šikany a diskriminace a komparace právní úpravy ČR s právní úpravou ve vybraných zemích EU. Ke zjištění právní pomoci obětem šikany a diskriminace je zde shrnuta činnost konkrétních organizací, které se uvedenou problematikou zabývají a řeší ji z právního hledisk - specializované nevládní organizace, státní orgány a soudy a orgány inspekce práce.
Bullying and other forms of discrimination in the workplace and legal means of dealing