Jsou živochytné pasti selektivní pro norníky rudé (Myodes glareolus) lišící se v reakcích na signály ohrožení? - Urbánková, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této práce bylo otestovat selektivitu pastí pro různé osobnostní typy norníků rudých (Myodes glareolus). Testovaly se dva typy živochytných pastí - past typu chmelovka a padací past. Tyto pasti se porovnávaly na základě dat z reakcí v testu na pach predátora.
Are life-traps selective for bank voles (Myodes glareolus) varying in reactions to signals of threat?
Keywords: hole-board; norník rudý; risk-taking; selektivita pastí; test na pach predátora; bag test; bank vole; hole-board; odor of predator; risk-taking; sampling bias; selectivity of traps