Zjištění úrovně speciální pohybové výkonnosti hráček volejbalu\\ - Horák, Petr (Jihočeská univerzita, 2007)
Tématem této diplomové práce je zjištění rozdílů ve vybraných speciálních pohybových schopnostech hráček volejbalu. Cílem této práce je, pomocí speciálních testů, porovnat úroveň speciální pohybové výkonnosti hráček druhé nejvyšší české volejbalové ligy s nejlepšími hráčkami nejvyšší české volejbalové soutěže v kategorii starších žákyň. Podkladem práce bylo testování hráček VSK Slávia PF České Budějovice a hráček republikového výběru. Obě družstva byla otestována speciálními pohybovými testy. Celkem jsem provedl tři testy zaměřené na silové schopnosti, jeden na rychlostní schopnosti a jeden na schopnosti obratnostní. Dále jsem provedl základní antropometrická měření tělesné výšky a tělesné váhy, podle kterých jsem vypočítal hodnotu indexu tělesné hmotnosti BMI. Naměřené výsledky byly porovnány a statisticky vyhodnoceny. \\
Detection of the level special locomotive performance in volleyball players\\
Keywords: hráčka; družstvo; pohybová schopnost; rychlost; síla; testování; volejbal\\; player; team; moving shill; speed; power; testing and volleyball \\