Zvukové objekty v prostorové tvorbě na 1. stupni ZŠ - Lutovská, Milada (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce popisuje problematikou prolínání hudebního a výtvarného umění prostřednictvím tvorby zvukových objektů. Teoretická část se zabývá funkcí umění jako společné oblasti hudebního i výtvarného projevu. V jednotlivých kapitolách je postupně nastíněna podstata vizuálního a sluchového vnímání z pohledu psychologie a propojenost výtvarného a hudebního média v rámci vybraných epoch, jejichž východiskem jsou zvukové objekty ve výtvarném umění. Závěrečná kapitola se věnuje prostupování hudebního média do předmětu Výtvarná výchova. Projektová část pak prezentuje praktické vyústění tématu práce - předkládá metodicky zpracovaný soubor tvůrčích činností spojených s vytvářením zvukových objektů v rámci výtvarné výchovy na 1. stupni ZŠ.
Sound objects in art education at primary school
Keywords: výtvarné umění; hudební umění; zvukové objekty; futurismus; konkrétní hudba; sound art; visual arts; recording arts; sound objects; futurism; musique concr?te; sound art