Názor oběti domácího násilí na interdisciplinární spolupráci subjektů řešících případy domácího násilí v Plzni a jeho okolí - Bozděch, Josef (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá názorem oběti domácího násilím na interdisciplinární spolupráci řešící případy domácího násilí s ohledem na kvalitu, rychlost a efektivnost při poskytování pomoci a dále se zabývá případnými dalšími návrhy na vzájemnou provázanost a zkvalitnění poskytovaných služeb. Práce je rozdělena na čtyři hlavní části, ve který jsou v odborných teoriích zmíněny pojmy související s domácím násilím, právní normy řešící případy domácího násilí, činnost jednotlivých subjektů řešící případy domácího násilí a jejich vzájemná spolupráce a důležitost správné a účinné komunikace při řešení těchto případů. V závěrečné části je výzkumem mezi vzorkem obětí domácího násilí z Plzni a jeho okolí zjišťován názor na vzájemnou spolupráci zainteresovaných subjektů včetně jejich případných dalších připomínek a návrhů.
The Opinion of a Home Violence Victim on the Interdisciplinary Cooperation of Organizations Dealing with the Cases of Home Violence in Pilsen and Its Surroundings.
Keywords: domácí násilí; oběť domácího násilí; ohrožená osoba; násilná osoba; intervenční centrum; home violence; victims of home violence; endangered person; violent person; intervention center