Vliv magnetických kapalin na klíčivost a růst bělohořčice seté (Leucosinapis alba (L.) Spach) - Plánská, Vlasta (Jihočeská univerzita, 2016)
Nanomateriály jsou dnes hojně komerčně využívány. Jedním z významných typů nanomateriálů jsou oxidy kovů. Předmětem této bakalářské práce je zjistit vliv magnetických kapalin na klíčivost a počáteční růst semen hořčice bílé. Tato práce vyžaduje pečlivý přístup při zakládání pokusů, odečtů dat a následně i jejich vyhodnocení. Vzešlá biomasa byla na konci každého pokusu vysušena a zvážena. Cílem práce je zjistit, jaké mají koncentrace ferrofluidů vliv na klíčivost.
Influence of magnetic fluids on germination and growth of white mustard (Leucosinapis alba (L.) Spach)