Berlínská zeď - Váchová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce s názvem "Berlínská zeď" je zaměřena na zmapování období stavby, existence a pádu Berlínské zdi. V práci jsou obsaženy události předcházející stavbě zdi a její důsledky, které obyvatelům Berlína přinesla, a také okolnosti pádu zdi a jeho následky. Jedním z cílů práce je taktéž zpracování dotazníkového průzkumu zaměřeného na znalosti a povědomí jednotlivých vybraných respondentů týkající se daného období a Berlínské zdi.
The Berlin Wall
Keywords: Berlínská zeď; Berlín; Berlínská krize; Willy Brandt; pád Berlínské zdi; The Berlin Wall; Berlin; The Berlin Crisis; Willy Brandt; The fall of the Berlin Wall