Pěstounská péče jako forma náhradní rodinné výchovy - Pivonková, Petra (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá problematikou pěstounské péče. V prvotní fázi se diplomová práce zaměřuje na oblast, kde se čtenáři seznamují s konkrétními fázemi pěstounské péče, kterými musí žadatel projít pokud chce, aby mu dítě bylo svěřeno do pěstounské péče. V práci jsou obsaženy základní pojmy a zákony, o které se pěstounská péče opírá. Prostřednictvím provedeného výzkumu a konečných závěrů jsou prezentovány názory pěstounů, kteří si těmito fázemi museli projít. Hlavním cílem výzkumného šetření bylo zjistit jak se pěstouni během těchto fází cítili a jaké možné změny v procesu pěstounské péče navrhují.
Faster Care as the Form of the Substitutional Family Education
Keywords: předpěstounská péče; hostitelská péče; pěstounská péče; typy pěstounské péče; dávky pěstounské péče; průběh pěstounské péče; současná situace; Prefoster care; host care; foster care; types of foster care; benefits of foster care; inocess of foster care; contem porazy situation