Role občanské iniciativy při ochraně historického rázu obce v podmínkách místní komunity - Stoklasová, Renata (Jihočeská univerzita, 2011)
Anotace Role občanské iniciativy při ochraně historického rázu obce v podmínkách místní komunity Cílem práce je zjistit, jaké postavení, roli a vliv může dosáhnout v podmínkách místní komunity občanská iniciativa usilující o ochranu historického a krajinného rázu obce.
The Roles of Citizen's Initiative by the Protection of Historical Scenery of the Village in the Condition of Local Community
Keywords: občanská iniciativa; historický ráz; veřejný zájem; veřejná volba; veřejná politika; krajinný ráz; intravilán obce; územní plánování; správní řízení; referendum; petice; občanské sdružení; citizen´s initiative; historical scenery; public interest; public choice; public policy; landscape; urban area; urbanism; administrative procedure; referendum; petition; citizen-action public