Finanční analýza zemědělského podniku - Vlková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na finanční analýzu vybraného zemědělského podniku. Cílem práce je provedení finanční analýzy, která vychází z finančních výkazů jako jsou: rozvaha, výsledovka, přehled o peněžních tocích a výroční zpráva. Pomocí těchto výkazů je posouzeno finanční zdraví podniku. Nadále vyhodnocuje návrhy na případné zlepšení a budoucí vývoj firmy. Práce formuluje základní vysvětlení a následně její praktickou část. Práce obsahuje předmět a rozdělení finanční analýzy, její vstupy a metody. Jsou zde představeny rozdílové ukazatele, poměrové ukazatele a analýza SWOT. Tato analýza zjišťuje silné stránky, které podnik využívá v budoucnu ke svému růstu a slabé stránky, jež se mohou stát pro podnik hrozbou. Práce také poukazuje na dopad dotací v zemědělství a na srovnání s průměrným podnikem.
Financial analysis of the farm
Keywords: Finanční analýza; rozdílové ukazatele; poměrové ukazatele; SWOT analýza; dotace; zemědělský podnik; Financial Analysis; differentiation indicators; ratio indicators; a SWOT analysis; subsidy; agricultural company