Znalosti žáků ZŠ z oblasti ekologie tvorba standardizovaného testu - Groulíková, Eva (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem diplomové práce bylo vytvořit standardizovaný test z ekologie pro žáky ZŠ a následně jej otestovat na základních školách. V teoretické části práce je rozebrán stav testování znalostí z ekologie v ČR a následně je popsaná obecná tvorba didaktických testů. V praktické části jsou porovnány a vyhodnoceny otázky z vytvořeného didaktického testu. Podařilo se nashromáždit 231 odpovědí od respondentů, z toho 122 odpovědí bylo na variantu A a 109 odpovědí z varianty B. Výsledky jsou analyzovány a diskutovány.
Ecology knowledge of the grammar school pupils development of the standardized test
Keywords: didaktický test; typ otázek; znalosti; didactical test; question structure; knowledge