Stav a perspektiva prodeje z dvora - Bradová, Radka (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá prodejem zemědělských produktů přímo spotřebitelům tzv. ze dvora. Cílem práce bylo zhodnotit stav a perspektivu prodeje ze dvora a následně navrhnout opatření pro zlepšení stávající situace. Výzkum u producentů a spotřebitelů, který probíhal v roce 2011, ukázal, že v oblasti přímého prodeje ze dvora jsou největšími barierami legislativní podmínky a nedostatečná marketingová komunikace. Zákazníci mají zájem kupovat čerstvé domácí produkty, zajímají se o původ potravin, ale často ještě dávají přednost levným potravinám v supermarketech.
State and Perspektive of the Sales from Farmyard
Keywords: přímý prodej; prodej ze dvora; prvovýroba; domácí produkt; původ potravin; sales from farmyard; direct sales; primary production; fresh home product; origin of food