Controlling jako způsob řízení firmy - Floriánová, Milena (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce na téma "Controlling jako způsob řízení firmy" se zaměřuje na controlling v konkrétní organizaci. Cílem této práce je zobrazit controlling jako způsob řízení firmy, jehož prioritním cílem je dosáhnout plánovaných hodnot hospodaření. Teoretická část se zabývá smyslem a úkoly controllingu. Autor se věnuje kalkulacím, plánování, rozpočtům, podnikovým kontrolám neboť na těchto systémech je controlling postaven. Praktická část se věnuje analýze controllingu v konkrétním podniku. V závěru je provedeno vyhodnocení způsobu controllingu a jsou učiněny návrhy na možné zlepšení.
Controlling as a method of control of an organization
Keywords: Controlling; kalkulace; plánování; rozpočty; podnikové kontroly; výkaznictví; vnitropodnikové účetnictví; oceňování.; Controlling; calculation; planning; budgetes; business controlles; statement evidence; internal accounting; assessment.