Vlastní výrobky, jejich obchodování v podniku - Řehoušek, Jan (Jihočeská univerzita, 2008)
Analýza prodeje a skladových zásob vlastních výrobků. Analýza struktury prodeje a obrat vlastních výrobků v podniku. Řízení zásob, ABC analýza, optimalizace a normování. Kalkulace nákladů a cen a podmínky prodeje. Navrhnutí zavedení skladu na vlastní výrobky a aplikace metody Kanban na vlastní výrobky. Návrhy doplnění vnitropodnikových směrnic.
Products dealing in the firm
Keywords: Vlastní výrobky; odbytový cyklus; obrat prodeje; optimální velikost dávky; signální bod objednání; průměrná spotřeba; pojistná zásoba; finanční normativ zásob; doba obratu zásob; nákladová kalkulace; prodejní kalkulace; obchodní podmínky prodeje.; finished goods; sales stage; volume of sale; economic ordering quantity; signal point for ordering; average stocks; safety stocks; stock of materials norm; time of turnover of stocks; cost calculation; pricing; trading conditions.