Finanční analýza v zemědělském podniku DMP spol. s r.o. - Horejš, Libor (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této bakalářské práce je posouzení finančního zdraví a zhodnocení finanční situace dané firmy. Dále identifikování slabin, ale i vytyčení předností firmy DMP spol. s r. o. co se týká finančního zdraví. Firma byla posuzována na základě výsledků finanční analýzy. Základní metody finanční analýzy jsou založeny na horizontální a vertikální analýze účetních výkazů a analýze poměrových ukazatelů. Mezi účetní výkazy patří rozvaha a výkaz zisku ztráty. Do poměrových ukazatelů řádíme, ukazatel rentability, likvidity, zadluženosti a ukazatel aktivity.
Financial Analysis in agriculture holding DMP spol. s r. o.
Keywords: Finanční analýza; poměrové ukazatele; výsledek hospodaření; finanční zdraví; rozvaha; výkaz zisku a ztráty.; Financial Analysis; ratios indicator; result economy; financial health; balance-sheet; income statement.