Brownfields - porovnání venkovských oblastí Pelhřimovska a Jihlavska - Hanzalová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce s názvem "Brownfields porovnání venkovských oblastí Pelhřimovska a Jihlavska" se v úvodu zaměřuje na objasnění problematiky využívání brownfields, jejich typologii, charakteristiku a termíny s nimi spojené. Jádrem celé práce byl terénní průzkum vybraných obcí okresu Pelhřimov a Jihlava, ve kterých byly tyto objekty hledané. Na základě empirických dat byly oblasti porovnány nejen mezi sebou, ale i s veřejnou evidencí brownfields. Vliv brownfields na kvalitu života místních obyvatel vyplynul z výsledků jednoduché ankety. Cílem práce bylo zmapování výskytu brownfields v určených oblastech a následná komparace mezi evidencí a skutečným stavem.
Brownfields - comparison of rural areas in the regions of Pelhřimov and Jihlava
Keywords: brownfields; evidence; typologie; Pelhřimovsko; Jihlavsko; brownfields; evidence; typology; Pelhřimov district; Jihlava district