Turistika a sporty v přírodě na 1.stupni ZŠ.\\ - Hejný, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2006)
Celá diplomová práce má za úkol mapovat zájem a znalosti základních škol v oblasti turistiky a sportu v přírodě na 1. stupni. Přiblíží pedagogům hlavní úkoly, obsahy a cíle turistiky a po sléze její využití v praxi na základních školách. Obsahuje jednotlivé typy na výlety v oblasti Českokrumlovska. Ve výzkumné části práce se objevuje i podrobné vyhodnocení dotazníků. Jako přílohy jsou přidány fotky,mapy a ukázky z učebnic, které se dají využít u projektů.\\
Tourism and sports outdoor on 1.step primary school.\\
Keywords: Turistika; příroda; účastník; škola; dotazník.\\; Tourism; nature; participant; school; questionary.\\