Klasická pěstounská péče (příprava, podmínky, průběh) a problematika kontaktů s biologickými rodiči - Lišková Fornouzová, Jana (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce se zabývá klasickou pěstounskou péčí a kontakty s biologickými rodiči. První kapitola je věnována významu rodiny, poruchám vztahové vazby a syndromu CAN. Druhá kapitola popisuje náhradní rodinnou péči a její typy. Třetí kapitola je zaměřena na klasickou pěstounskou péči, jaké jsou kladeny nároky na osobu pečující osoby, jak probíhá příprava, jaké má pěstounská péče podmínky a průběh. Kapitola čtvrtá se věnuje identitě dítěte, kontaktům s biologickými rodiči a popisuje průběh asistovaných kontaktů.
The foster care (preparation, conditions, process) and the issue of contacts with biological parents
Keywords: attachment; vývojová psychologie; citová deprivace; poruchy vazby; náhradní rodinná péče; pěstounská péče; identita dítěte; kontakty s biologickými rodiči; attachment; developmental psychology; emotional deprivation disorder; family ties disorder; substitute family care; foster care; child identity; contacts with biological parents