Trh se sýry a perspektivy dalšího vývoje - Hřebečková, Věra (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce je zaměřena na zpracování literárního přehledu, který posuzuje nutriční význam sýrů, vývoj spotřeby v posledních letech, jakožto i nabídku sýrů v tržní síti, včetně uvedení inovačních a spotřebitelských trendů tohoto odvětví. Bakalářská práce byla v průběhu zpracování doplněna o dílčí cíl, a to vypracovat jednoduché dotazníkové šetření zaměřené na problematiku nákupu a spotřeby sýrů u vybrané skupiny respondentů. Výsledky průzkumného šetření jsou uvedeny v závěru bakalářské práce a informují o základních rysech nákupního a spotřebního chování na trhu se sýry.
The market for cheeses and perspectives further development
Keywords: sýr; tržní síť; vývoj; nutriční hodnota; spotřebitelský trend; inovace; Cheese market network development; nutritional value; consumer trends; innovations